KORTTIDSARBETE

VI VILL HJÄLPA FÖRETAG
GENOM COVID-19 KRISEN

Få QBIS kostnadsfritt med full funktionalitet av våra moduler
utan bindningstid, uppsägning- eller köpkrav

Vi stödjer Håll Sverige Igång
Företag som stöttar Företag

TA TILLVARA PÅ ERA RESURSER

Få QBIS kostnadsfritt under hela stödperioden* – inklusive kurser för kompetensutveckling till företag som infört korttidsarbete. Spåra er tid med ett digitalt tidssystem för att kunna arbeta så effektivt som möjligt och få underlag om hur anställda arbetet så att ni undviker återbetalningsskyldighet.

*Erbjudandet gäller alla som inte redan är kund hos oss idag.

VI GER ER DETTA

  • Alla QBIS-moduler helt kostnadsfritt under stödperioden
  • Implementation ingår
  • Fri support
  • Utbildning och konsultation ingår

VAD QBIS KAN HJÄLPA ER MED

  • Spåra anställdas tid under korttidsarbetet
  • Bevis som minskar risken för återbetalningsskyldighet
  • Hjälper löneadministratören i arbetet med de nya reglerna
  • Kompetensutveckling under arbetsbefriad tid för anställda

Testa QBIS – helt kravlöst

Att börja använda ett nytt system kan kännas stort. Prova därför systemet först, innan ni bestämmer er om ni vill börja använda det. Ni behöver inte binda upp er för att köpa systemet eller betala någonting för att varken testa QBIS eller använda systemet under stödperioden om ni har infört korttidsarbete.

Har du frågor om vårt system eller om erbjudandet? Kontakta oss så besvarar vi dina frågor.

Tid för utbildning under arbetsbefriad tid

Arbetstagarna förfogar själva hur de spenderas sin arbetsbefriade tid, så länge ingenting annat har bestämts tillsammans med arbetsgivaren om andra bisysslor eller kompetensutvecklande insatser. Förutsatt att ingenting annat har bestämts i lokala avtal uppmuntras kompetensutveckling under arbetsbefriad tid i syfte att öka tillväxtfråga på lång sikt av Tillväxtverket, vilket kan kategoriseras som den typen av aktiviteter som inte påverkar stödet som arbetsgivaren får.

Därför kan det vara helt rätt tid att nu ta tag i det som tidigare hela tiden skjutits upp på grund av andra prioriteringar. Genom att nu ta chansen att få rätt utbildning under tiden som är arbetsbefriad kan man förkorta startsträckan för när perioden av korttidsarbete är förbi. Hitta sätt att optimera arbetsprocesser och ha verktygen som gör att arbetet direkt kan flyta på när fulltidsarbetet börjar dra igång igen.

Vi erbjuder effektiviseringskurser och lär dig hur QBIS fungerar för administratörer, chefer och projektledare eller användare, så att ni känner er helt bekväma i systemhanteringen. Detta kan med fördel kombineras med vårt erbjudande om kostnadsfritt QBIS under hela stödperioden.

*Källa: Tillväxtverket.se – Frågor & Svar: ”Hur ser möjligheterna ut att anordna kompetensutveckling under arbetsbefriad tid?”
”Kan arbetstagarna göra vad de vill med den arbetsbefriade tiden?”

Tidrapportering ger en tydlig och trygg process för alla

När fler företag inför korttidsarbete ökar behovet av att få större insyn i hur anställda arbetar och är arbetsbefriade. Enligt Regeringen kan Tillväxtverket komma att kräva rapporter från företag som har infört och fått stöd för korttidsarbete, för att säkerställa att företag och anställda har följt de regler som avtalats. Därför kan det vara en god idé att samla all tid i ett digitalt system som ger företaget koll på att korttidsarbetet efterföljs enligt avtal och får möjlighet att presentera underlag för anställdas arbetstid vid kontroll.

Avvikelseregistering

Samlar alla avvikelser: korttidsarbete, frånvaro, sjukdom, ledighet m.m. i ett system. Anställda rapporterar både sin närvaro och frånvaro i sitt digitala tidkort, som senare kan användas till löneunderlaget och till uppföljning av tidsåtgången.

Uppföljningsrapporter av tid

Få detaljerade rapporter som visar all rapporterad tid inom verksamheten. Det ger en god överblick över hur anställda har arbetat så att man kan hitta sätt att effektivisera arbetsrutinerna. Rapporten kan också komma väl tillhands vid kontroll från Tillväxtverket om avtalet för korttidsarbete efterföljs.

Tidssaldon i realtid

Anställda kan i realtid se sina egna tidssaldon när de loggar in i QBIS. Här syns hur mycket tid som ligger plus eller minus i tidbanken, och hur mycket man som anställd förväntas arbeta under en vecka. Det ger därmed en enkel överblick av hur korttidsarbetet är planerat.

Se hur QBIS kan fungera för er

En inloggning kommer att skapas till er så att ni kan se hur QBIS kan hjälpa er att spåra er tid

  • QBIS Tid
  • QBIS Projekt (inkl. QBIS Tid)

*Jag godkänner att QBIS behandlar mina uppgifter genom att skicka in formuläret

× Klart! Ditt konto har skapats, ett e-postmeddelande med inloggningsuppgifter kommer att skickas till dig inom kort. Om du saknar ditt bekräftelsemail, vänligen kontakta oss på sales@qbis.se eller ring oss på 031-10 70 60
× Oväntat fel! Något oväntat hände när vi förberedde dina konton, vänligen försök igen senare.
× Server ej kontaktbar! Kunde ej ansluta till QBIS server. Kontrollera din internetanslutning eller försök igen senare.
× QBIS underhållsarbete! QBIS är för tillfället nedstängt pga planerat underhållsarbete. Kom tillbaka vid ett senare tillfälle och fyll i formuläret.

Kampanj – få 25% rabatt på QBIS

FÖR ALLA FÖRETAG

Företag som inte har ansökt om stöd för korttidsarbete kan ta del av vårt erbjudande om 25% på alla QBIS moduler, implementation och utbildning. Erbjudandet gäller för de som inte är kund hos oss idag.

Fri rådgivning om effektivisering av resurser till alla våra kunder

För att hjälpa våra befintliga kunder erbjuder vi kostnadsfri rådgivning där vi tillsammans tar fram en unik lösning för ert bolag. Vi hjälper er förbereda er QBIS-databas för korttidsarbete och tar fram en strategi om hur ni kan ta tillvara på alla era resurser under krisen.

Vill du veta mer om QBIS Produkter?

Läs mer om våra moduler för tidrapportering och projekthantering

QBIS Tid

QBIS Tid & Projekt